Tietoa meistä

Tervetuloa tutustumaan Kaarteen Kenneliin ja leonberginkoiraan rotuna.

Koiramme elelevät nelihenkisen perheemme jäseninä omakotitalossa Pohjois-Pirkanmaalla, Virroilla. Kennelissä toimimme me, Pirjo Ala-Kaarre & Mea Matero, äiti-tytär-periaatteella. Asumme taajamassa ja koirillamme on iso, aidattu piha. Kesällä vietämme aikaa mökillämme, missä koirat saavat juosta vapaana ja uida mielin määrin.

Ensimmäinen leonberginkoiramme, Luke (Ramavan’s Zephire), tuli meille vuonna 2007. Aiempia rotuja perheessämme on ollut bokseri sekä tiibetinmastiffi. Luke teki lähtemättömän vaikutuksen loistavana rotunsa edustajana ystävällisellä ja itsevarmalla olemuksellaan. Toinen leonberginkoiramme oli Luken jälkeläinen, Lenny (Jellonanvaiston Luken Lenny). Siinä herrassa kiteytyi hyvin lause: ”Maailman helpoin koira”. Järjestyksessään kolmas leonberginkoiramme, Leona (Gia Gem Goldenleon), haettiin Tsekeistä kesällä 2016. Leona on hyvin elinvoimainen ja vahva koira, toivomme sen tuovan tulevaisuudessa Suomen leonberginkoiralinjoihin ”uutta verta”. Toisiksi nuorin laumamme jäsen ja Leonan serkku, Löwe (Asra Leo Vom Castellum Mütal), haettiin vuoden 2018 kesäkuussa Saksasta. Leonan ensimmäisestä pentueesta meille jäi sisarusparven ainoa tyttöpentu Lyyra (Kaarteen Alva Adora).


Ihanteellinen leonberginkoira

”Ensimmäisten varsinaisten leonberginkoirien sanotaan syntyneen vuonna 1846. Niissä kerrotaan yhdistyneen alkuperäisrotujen erinomaiset ominaisuudet: bernhardinkoiran voimakkuus ja vainu, newfoundlandinkoiran hyväluontoisuus, uskollisuus, eloisuus ja uimataito sekä pyreneittenkoiran vartiointivaisto ja hyvä näkö.” – Jalostuksen tavoiteohjelma Leonberginkoiralle, 2018-2022

Arvostamme rodussa ystävällistä luonnetta, viisautta ja uskollisuutta.

Ulkonäöllisesti meille tärkeitä asioita ovat rodunomaisuus: kaunis pää, musta maski, tummat silmät, tiiviit huulet (leonberginkoira ei vakiona kuolaa), punaruskea turkki, terveet lonkat, suorat etujalat ja hyvin kulmautuneet takajalat. Sen sijaan takakorkeus on miinusta. Leonberginkoiran rotumääritelmästä löydät lisää tietoa rodun ominaisuuksista.

Pyrimme valitsemaan jalostukseen uroksia, joiden sukutaulu maailmanlaajuisesti ei ole liian käytetty. Tätä kuvaa mean kinship -arvo ja pyrimme siihen, että arvo on alle 32. Myös oman kennelimme koirat ja kasvattamamme pennut ovat arvoltaan alle 32. Voi lukea arvosta enemmän leonetin sivuilta sekä Worldwide Leonberger Database -sivustolta.

Koirat ovat yksilöitä, toiset ovat terävämpiä ja vahtiviettisempiä, kuitenkaan aggressiivisuutta ei saa esiintyä. Leonberginkoira on loistava perhekoira – sille kaikki perheenjäsenet ovat tärkeitä ja se on lapsirakas. Koiraa ei kuitenkaan saa pitää leluna, vaikka sen olemus on hyvin nallemainen.

Leonberginkoira vaatii tilaa ja nauttii omasta pihasta. Jos koiraa lenkitetään ahkerasti, se voi menestyä myös esim. rivitalossa. Turkinhoito on haastavaa, erityisesti karvanlähdön aikaan. Turkki ja varsinkin housut menevät helposti takkuun, riippuu myös turkin laadusta, jne. Leonberginkoira on harjattava/kammattava perusteellisesti kerran viikossa.

Kysy meiltä rohkeasti lisää rodusta!


Pirjo Ala-Kaarre
Yrittäjä, ATK-kouluttaja
Kasvattajakurssi I, 2010
Kasvattajakurssi II, 2013
0503778887
Mea Matero
Opiskelija
Kasvattajakurssi I, 2017
0505775859

 

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑